м. Рівне, вул. Київська, 21 БЦ "ПОЛІТОН" офіс #308
(097) 722-31-07 | (068) 084 90 07

ІСПАНІЯ

ІСПАНІЯ - КРАЇНА ЕМОЦІЙ

МИ ПРОПОНУЄМО НАЙВИГІДНІШІ ТУРИ

Іспанія багатогранна і цікава, будь-який турист, що подорожує по цій дивній країні, відшукає для себе щось цінне і нескінченно привабливе. Тут яскраві фестивалі та костюмовані карнавали, темпераментні виконавиці фламенко і сміливі приборкувачі биків, тореадори, прикрашені пишною рослинністю гори і прекрасні цитрусові сади. А також – найчистіші піщані пляжі, що розкинулися на десятки кілометрів уздовж Атлантичного океану, і надзвичайно смачна кухня на основі свіжих овочів і морепродуктів. Мальовничості місцевим ландшафтам додають унікальні вітряні млини, що збереглися з часів Сервантеса, значні готичні собори, величні королівські палаци, стародавні монастирі і прославлені музеї, в яких представлені багаті колекції творів мистецтва.

Грошова одиниця – євро. Будь-яку вільно конвертовану валюту можна обміняти в банках, банківських і поштових відділеннях, пунктах обміну валюти, деяких великих магазинах, аеропортах, готелях категорії 3 * і вище. Увага! Часто курс обміну залежить від суми. Невигідний курс обміну, як правило, в аеропортах, готелях, на вокзалах та в великих банках. Кращий курс обміну в Іспанії – поза туристичними маршрутами. Якщо з Барселони, Мадрида або іншого великого міста Ви вирушаєте в провінцію, міняйте гроші заздалегідь, так як в провінції курс може бути менш вигідним.

Транспорт: Впізнати таксі можна по світловому покажчику на даху машини. Якщо покажчик запалено – таксі вільне, подайте йому знак. Таксистам прийнято давати чайові в розмірі 5-10% від суми проїзду. Метро в Іспанії відкривається о 05.00, закривається в будні дні о 24.00, у святкові та передсвяткові дні – о 02.00.

 

Основні складові іспанської кухні – це оливкова олія, часник, ароматичні трави і вина. Іспанську кухню називають «середземноморською дієтою», так як неодмінний раціон складають овочі, фрукти, бобові, рис, морепродукти, злаки і зелень. У кожному регіоні Іспанії існують свої неповторні кулінарні традиції. Кантабрийська кухня славиться своїми стравами з морепродуктів; Астурійська кухня знаменита стравами з місцевої білої квасолі з салом і різними видами ковбас; Андалусія, де виробляється краще оливкова олія в Іспанії, відома своїми стравами, приготованими у фритюрі; найпопулярніша страва Саламанки – тушкований телячий хвіст; Ла Манча пишається кращими сирами, а Мадридська кухня своїми «косидо» – густими гороховими супами і кров’яною ковбасою. Улюблені іспанські страви – паелья і гаспачо, і, звичайно ж, «Тапас» – традиційні закуски, серед яких оливки з різними начинками, смажені креветки, хамон, маринована свинина, кров’яна ковбаса «Морсільо», всілякі види сирів з оливковою олією і пироги з начинкою з м’яса, риби і овочів. Іспанія входить в трійку найбільших виробників вина в світі. У 60 виноробних регіонах Іспанії вирощують близько 90 сортів винограду.

ЗАЯВКА НА ПІДБІР ТУРУ